Online tanácsadás – video

A video alapú tanácsadás

Az internetes felületen zajló legismertebb terápiás megközelítés a video hívás. Terapeuták, segítő szakemberek, coach-ok számára is bevált eszköz. Ennek mára már több alternatívája is van, így a kliens maga is választhat, hogy pl. a Skype, Viber, vagy Messenger (vagy bármely más) kliensek melyikét használja erre szívesen.

Ez a tanácsadási forma azt jelenti, hogy a kliens és a terapeuta bár más-más helyszínről jelentkeznek be, mégis szemtől szemben látják egymást a beszélgetés alatt, mintha együtt lennének egy szobában (vagyis ez a tanácsadás is személyes). Kétségtelen, hogy sokan élvezik ezt a fajta kényelmet, amikor a terapeutával egy webkamerán keresztül találkoznak. Nem kell foglalkozniuk a közlekedési nehézségekkel, vagy azzal, hogy mit vegyenek fel erre az alkalomra. Nem kevés időt takarítanak meg azzal, hogy el sem kell hagyniuk az otthonukat. Mindaz amire szükség van, egy működőképes számítógép webkamerával, stabil internet hozzáférés és egy csendes, személyes hely.

Láthatod és beszélhetsz a segítőddel a saját foteledből, ami igazán megszokott közeg lehet a számodra. Ugyanakkor ha nem akarod, hogy a segítő lásson, választhatod azt a megoldást, hogy kikapcsolod a video hívást, és csak hanghívás segítségével beszélgettek. Ez olyan, mint egy egyszerű hang alapú tanácsadás.