Önismereti csoport

Az Artima Családműhely 2017. októberében önismereti csoportot indít 150 órás időkeretben. A csoportba invitáljuk mindazokat az önismereti munkára vágyókat, akik szeretnének a saját szerepeiken, az életminőségük és személyes kapcsolataik javításán dolgozni.

Az Artima Családműhely önismereti csoportjának fókuszában a MEGÉRTÉS igénye, a VÁLTOZÁS útjának feltárása és a CSELEKVÉS bátorságának megszerzése áll.

Akkor tudunk többet tenni magunkért, ha mindazt ami bennünk zajlik jobban és tisztábban értjük. Ezért mindazokat a helyzeteket, amik velünk történnek célszerű más szemmel is megvizsgálnunk, más módon rátekintenünk. Ha ebben segítségül kapunk egy egész csoportnyi társat, akik függetlenebb és szabadabb módon látják ugyanazt, létrejöhet egy újfajta felismerés önmagunk számára. Az önismereti csoport ebben a munkában segíti és kíséri a csoport minden tagját.

Nem csupán beszélünk ezekről a helyzetekről, hanem különböző módszerek segítségével elő is hívjuk őket. A családterápiás orientáció ebben az esetben azt jelenti, hogy az egyént egy (vagy több) élő rendszer tagjaként kezeljük, úgy tekintünk rá, mint aki hatásokat vált ki, és más elemek hatással vannak rá. Igénybe vesszük a pszichodráma eszköztárát, hogy (ha kell) ezeket a helyzeteket meg is jelenítsük. Sokszor a szavak helyett rendelkezésre álló képek többet mondanak a problémáról, mintha hosszasan beszélnénk róluk. Alkalmanként pedig használni fogjuk a playback színház kereteit, hogy egy-egy történetet visszajátszunk és úgy keressünk benne felismeréseket.

Gyakoriság: havonta egy alkalommal 1 napos időkeretben (szombatonként 9:00-18:00 óráig)

Helyszín: Artima Családműhely, Veresegyház

HOGYAN TUDSZ JELENTKEZNI?

  • Első lépésben kérjük telefonálj vagy regisztrálj a jelentkezési lapon, hogy a legfontosabb kérdéseidre mihamarabb választ kaphass! Minket telefonon is hívhatsz, ha gyors válaszra van szükséged: Gabi (+36 30 242 9169) vagy Szupi (+36 30 206 0460)
  • Ezt követően meghívunk egy személyes találkozásra szeptember második felében, ahol Te velünk, mi pedig veled ismerkedhetünk meg. Ez még nem a csoportos munka, csupán annak előkészítése.
  • A személyes találkozás során minden olyan kérdést egyeztetünk, ami a számodra segíti a csoportba való bekapcsolódásod (mások is éppígy izgulnak mint Te!)
  • Ezt követően kérjük tőled, hogy erősítsd meg, valóban a csoport tagjaként számolhatunk-e veled!

Ha a fenti lépések mindegyike rendben van a számodra, találkozunk az első csoportos munkán! 🙂

Online jelentkezem MOST

***

A korábbi csoportjaink résztvevőinek leveleit ITT találod!