Így dolgozunk …

Számunkra minden találkozásnak jelentősége van, mert ez a személyes kapcsolati tér a fejlődés és a tanulás lehetőségét biztosítja. Ebben a térben, az “itt és most” pillanatában válik el az elmúlt és az eljövendő, ahol kipróbálhatók addig távolinak tűnő gondolatok, vagy lendületet vehetnek új tervek. Akik minket választanak, bátrakká és elszántakká válnak abban, hogy szembenézzenek a változással.

Mi, amikor fejlesztőként dolgozunk, minden esetet, minden helyzetet egyediként látunk! Számunkra a dolgok megértése az első lépés, amit olyan együttműködés követ, amelyet a fejlesztő (a tanácsadó, vagy a terapeuta) és partnere kölcsönössége és bizalma erősít, és a megszülető eredmények építenek.

A személyes dialógus biztosítása

A munkáink során olyan személyes párbeszédre törekszünk, amelyben lehetőség nyílik az érintettek céljainak és elvárásainak megismerésére, a jelen állapotot befolyásoló különféle szempontok feltárására. A személyes dialógus a munkánk egyik alapköve, így annak művelése különösen nagy hangsúlyt kap a fejlesztő és terápiás munkák során.

A rendszerszemléletű fejlesztés

Számunkra az egész kép értése legalább annyira fontos, mint az apró részletek felismerése. Éppen ezért folyamatosan törődünk azzal, hogy a munkánkban megjelenő információk milyen módon hatnak egymásra, vagy arra, amiről addig még nem is beszéltünk. A rendszerszemléletű fejlesztés segít abban, hogy tüneti kezelések helyett a valós ok-okozati összefüggések feltárása és megoldása legyen a fókuszban, még akkor is, ha ez (kétségtelenül) nagyobb idő és energiaráfordítást igényel.

Az egyedi megoldások kialakítása

Az olyan fejlesztési programokban dolgozunk szívesen, ahol a megoldások kialakítása igénybe veszi az alkotóerőnket és a kreativitásunkat. Ahhoz, hogy képesek legyünk minden helyzetet annak látni ami, el kell felejtenünk a klisékben való gondolkodást, és erre meg kell tanítanunk a megbízóinkat is.

Magunk vagyunk a munkánk eszközei

Ez számos kötelezettséget jelent a magunk karbantartására, és folyamatos fejlesztésére. Nem elégedhetünk meg azzal, amit ma tudunk, mert holnap ez könnyen kevés lesz. Ezért folyamatosan fejlesztenünk kell magunkat, szakmai, módszertani és személyes vonatkozásaiban egyaránt.