Az élet ízei (The Hundred-Foot Journey)

az-elet-izeiEgy nem feltétlenül gasztro film, nem feltétlenül amerikai tálalásban. A versenyt és az együttműködést szimbolizáló történet fókuszában a kultúrák és az attitűdök különbözőségének összecsiszolódása áll.

A festői szépségű dél-francia kisvárosban Madam Mallory (Helen Mirren) éttermének, az előkelő Le Saule Pleureur-nek nem akad párja: a Michelin csillagos konyhában egymás után készülnek a gasztronómiai csodák a szenvedélyes, ám kissé vaskalapos tulajdonosnő irányításával. 

Az otthon ott van, ahol a család van!

A családi tragédiával a háta mögött Európába menekült indiai család nem találja a megfelelő helyet, a megfelelő alapokat ahhoz, hogy valóban újrakezdjék az életüket. Megérkezésük sokak számára lesz feltűnő (nem csak a hangos zenétől!). Az eddig rozmaringtól, és bazsalikomtól illatozó környék élete kezd teljesen a feje tetejére állni.

Hassan (Manish Dayal) és Maquerite (Charlotte Le Bon) szerelmi kapcsolata a kulturális különbözőségek összefonódását is szimbolizálja.

Aki egy tipikus dilis amcsi vígjátékra készül könnyen csalódhat.

Lasse Hallström filmje (2014)

SZUPI J. Szendrő

szervezetfejlesztő és változási szakértő, mentálhigiénés szakember at Artima Családműhely
A változással foglalkozom, és a változás foglalkoztat amióta arra adtam a fejem, hogy jobbá tegyem mások életét, és ezen keresztül a sajátomat is. Eleinte azt gondoltam, hogy a változást csak akarni kell, aztán majd jön magától, de az elmúlt negyed évszázad és a közel kétezer órányi önismereti munka árnyaltabbá tette számomra is ezt a képet. Tudom, hogy a változás csalóka, és nem minden esetben kecsegtet reménnyel. Főként azokkal a változásokkal van sok munka, amit már túl régóta hordunk magunkban megoldatlanul! Megküzdeni egy olyan ügyért, ami a számunkra fontos, vagy elérni egy olyan célt, amitől boldogabbak és egészségesebbek leszünk, sokszor embert próbáló feladat.

Latest posts by SZUPI J. Szendrő (see all)

Comments

comments