Az átmenettel van a baj …

az-atmenettel-van-a-bajEgy jóbarátom évekkel ezelőtt ajándékozott meg azzal a mondással, hogy: “Úgy lesz a szerelemből házasság, ahogy a jó borból ecet!” Évekkel később azt kezdtem el ebből megérteni, hogy ez a folyamat egy másik átmenet következménye: mondjuk úgy: “Úgy lesz a kapcsolatból szerelem, ahogy az érett szőlőszemekből mámorító nedű!”

Sokkal egyszerűbb lenne az életünk, ha a rossz állapotot a jó állapot kijelölésével egy pillanat alatt meg tudnánk változtatni. Vagyis ha felismerem, hogy ez most rossz, és tudom, hogy mikor lenne jó, akkor csak ennyi kellene. De ami közte van (mármint az egyik állapotból a másikba való eljutás között), az valahogy nehezen akar működni. Nem olyan nehéz rájönni arra, hogy egy-egy változás kapcsán szinte mindenkinek vannak személyes elakadásai. Van akinek az elkezdés nehéz, ezért folyton azt a lépést keresi, ami az első lehet. Van, aki sosem tudja befejezni azt amit elkezdett, mert hosszú napok és hetek sora alatt tökéletesre fejleszti az ügy túlbonyolítását, és egyre jobban belecsavarodik a saját fonalába. No persze vannak a változáskerülők, akik lavíroznak a már nem és a még nem állapota között, egyfajta időutazóként. De tulajdonképpen mi ezzel a gond?

A változással kapcsolatos kudarcok egyik oka, hogy az érintett éppen ezzel az átmeneti időszakkal, a megküzdés és az erőfeszítés tudatosságának fenntartásával nem tud mit kezdeni.

De miből áll ez az átmenet?

A változással kapcsolatos személyes ellenállásokról és korlátokról már korábban írtam, így az abban megfogalmazottak itt annyiban kapnak újra szerepet, hogy ha a változással kapcsolatos ellenállás még nagyobb, mint a változáshoz szükséges fájdalom-nyomás, akkor az ügy tulajdonképpen nagyon a kezdeti fázisban van.

A belátásról sokszor azt mondják hogy erény. Én most úgy látom, hogy a belátás a változások esetén egy olyan szükséges állapot, amiben megszülethet a változás létrejöttének kognitív befogadása. Jöjjön aminek jönnie kell … mondhatnánk. Minden esetre ebben a fázisban az átmenet tulajdonképpen érzelmi és kognitív viharok sokaságát hozza létre, melyben a fent és lent érzése gyakrabban váltakozik a megszokottnál.

Az átmenet mélypontja az elfogadás pillanata, amikor a változás már nem csak félelmet keltő hatásként van jelen, hanem szélsőséges esetben akár azt is képes elérni, hogy cselekedeteinkben olyan lépésre szánjuk el magunkat, amit korábban a józan eszünk biztosan nem engedett volna, hanem aktív harcba kezd.

Az így megtapasztalt és megélt változási folyamat képes lehet arra, hogy mély és belső azonosulást alakítson ki, és összevont erőkkel új megküzdési stratégiát hozzon létre a személy számára ahhoz, hogy a változás haszonszempontjait a maga oldalára fordítva kísérletekbe fogjon. Vagyis ekkor kezd aktív tetterővel reagálni mindarra, ami ellen eddig küzdött.

Az esetek egy részében az átmenet sikerrel zárul, így létrejön az az eredmény (vagy ha jobban tetszik célállapot), ami miatt a változás tulajdonképpen elindult. Ennek hosszabb távú hatásaként az elköteleződés növekedése és stabilitása tudja lezárni az átmeneti állapotot, hogy ebben a stabilabb, kiszámíthatóbb közegben újabb változások születhessenek.

Így aztán az átmenet újra teret kap, de ez már egy másik történet lehet ….

SZUPI J. Szendrő

szervezetfejlesztő és változási szakértő, mentálhigiénés szakember at Artima Családműhely
A változással foglalkozom, és a változás foglalkoztat amióta arra adtam a fejem, hogy jobbá tegyem mások életét, és ezen keresztül a sajátomat is. Eleinte azt gondoltam, hogy a változást csak akarni kell, aztán majd jön magától, de az elmúlt negyed évszázad és a közel kétezer órányi önismereti munka árnyaltabbá tette számomra is ezt a képet. Tudom, hogy a változás csalóka, és nem minden esetben kecsegtet reménnyel. Főként azokkal a változásokkal van sok munka, amit már túl régóta hordunk magunkban megoldatlanul! Megküzdeni egy olyan ügyért, ami a számunkra fontos, vagy elérni egy olyan célt, amitől boldogabbak és egészségesebbek leszünk, sokszor embert próbáló feladat.

Latest posts by SZUPI J. Szendrő (see all)

Comments

comments